Financieel plan

Mass Adviesgroep  biedt als financieel advieskantoor ondersteuning, advies en bemiddeling in financiële diensten in volle breedte. Verzekeringen, financiering, contracten, leveringsvoorwaarden, huwelijks voorwaarden, volmachten, ondernemingsvorm advies. Doorgaans worden deze zaken te weinig met elkaar in verband gebracht. En daar kan het juist makkelijk fout gaan. Stel u hebt een samen met een zakelijk partner een bv en uw zakelijk partner overlijdt. Dan zit u vervolgens met de partner van uw partner in het bestuur. Wilt u dat echt ? Heeft die partner verstand van uw branche en begrijpt hij/zij de bedrijfscultuur ?

U kunt op in diverse fasen in uw onderneming een financieel plan nodig hebben. Uit eindelijk gaat het erom dat u weet dat in verschillende omstandigheden weet dat uw onderneming een stootje kan hebben of zelfs forse tegenslag kan opvangen.

In financieel plan zal ik eerst overleggen om te kijken, met u en uw medewerkers waar eventuele belangrijke verbeteringen mogelijk zijn. Hiervoor worden er zo mogelijk vijf tot tien gesprekken gehouden met medewerkers en/of bedrijven waarmee u duurzaam samen werkt. Op basis hiervan worden er een aantal “what if” situaties op papier gezet. Daarna wordt het zogenaamde “laag hangend fruit” bepaald. In overleg met u worden er drie scenario’s gedefinieerd en vervolgens doorgerekend.

In het financieel plan wordt aangegeven hoe uw bedrijf er qua organisatie meer toekomst bestendig kunt maken.

In dit traject kan ik samen werken met bijv. een notaris, makelaar, bouwkundige, fiscalist, IT – deskundige.

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn is er ook een mogelijkheid om op zaterdag een afspraak te maken voor tussen 10.00 en 14.00 uur.