Fiscus

Mass Adviesgroep  biedt als financieel advieskantoor ondersteuning, advies en bemiddeling in financiële diensten in volle breedte. Voor een aantal specialisaties wordt er samen gewerkt. In alle gevallen krijgt de klant het advies en ondersteuning die bij hem of haar past.

Fiscaal is een aparte uitdaging, want het kent vele raakvlakken en overlap met andere onderwerpen. U denkt misschien aan het invullen van een IB aangifte of het verzorgen van een aangifte voor een nalatenschap. Helder en ook nuttig maar het is omvangrijker. Stel u koopt een woning, maar op wiens naam zet u die woning. Of u ontvangt een erfenis, maar wat kunt u met die erfenis doen, is het misschien handig om uw hypotheek af te lossen of over te sluiten ? Een deel te schenken of te lenen aan kinderen of familie ?

Ons belastingstelsel kent drie boxen.

In box 1 zit het inkomen uit uw baan, uw uitkering, uw pensioenuitkering. Het huurwaarde             forfait, de aftrek voor lijfrente premie.

In box 2 zitten aandelen uit uw eigen bedrijf.  Of aandelen die een zgn. aanmerkelijk belang vormen. De opbrengsten worden belast tegen 22% of tegen 25%

In box 3 zitten alle overige vermogens bestanddelen. Er is een drempel en daarboven betaalt u 30% over 4% fictief rendement. Dus per saldo 1,2%.   Bij 1 ton vermogen in box 3 betaalt u ieder jaar Euro 1.200,- .

We bespreken samen wat wenselijk en mogelijk is. Dat leg ik vast en vervolgens ga ik dat in overleg en samenwerking met u uitvoeren.