Risico’s

Mass Adviesgroep  biedt als financieel advieskantoor ondersteuning, advies en bemiddeling in financiële diensten in volle breedte. Toch zijn verzekeringen lang niet altijd het juiste middel. Een aantal risico’s moet u gewoon nemen, bijvoorbeeld het risico dat de markt krimpt. Een grote klant kan weigeren te betalen; helder dat is vaak te verzekeren, maar er zijn meer mogelijkheden om ( onnodige ) risico’s te vermijden !

Techniek wijzigt, de markt fluctueert,  de regel – en wetgeving wijzigt, personeel kiest haar eigen weg. Distributie kanalen wijzigen. Alles brengt kansen en risico’s met zich mee. Veel is te verzekeren, maar het is beter om na te denken over alternatieven. En alleen dat te verzekeren wat nodig is en passend bij bedrijf en bedrijfsvoering.

Ik wil u graag van dienst zijn om de risico’s van uw bedrijf samen in kaart te brengen. Ja u leest het goed : samen, immers u kent de branche beter dan ik. Vervolgens wordt er per risico gekeken afgewogen of :

  • verzekeren
  • alternatief
  • combinatie van verzekeren en alternatief.

In dit traject kan ik samen werken met bijv. een notaris, makelaar, bouwkundige, fiscalist, IT – deskundige. Een eerste stap is het doen van de Risico – Scan.

De Risico – Scan bestaat uit:

1 Bedrijfsproces
2 Bestuur
3 Personeel
4 ondernemingsvorm
5 Activa
6 Passiva
7 Resultatenrekening

 

Met de risico scan krijgt u een document in uw bezit waarmee u de onderneming kunt sturen op risico’s.
Om u nog beter van dienst te kunnen zijn is er ook een mogelijkheid om op zaterdag een afspraak te maken voor tussen 10.00 en 14.00 uur.

Risico’s afdekken, DVD advies en bemiddeling